Sök
  • Spray & Stay

Pressmeddelande Stenungsunds Arena Simhall och Spray & Stay - Scandinavia


Nu utvärderas ett kraftfullt halkskydd för att öka säkerheten och trivseln.

-Vi började med att testa halkskyddets funktion på en liten yta och blev förbluffade över effekten.”, berättar samordnaren Jon Nordquist som leder arbetet i simhallen. ”-Eftersom vi har många glada och entusiastiska besökare som springer på våra våta golv letar vi ständigt efter bättre metoder för att uppnå maximal trygghet för besökare och personal. Nu är det i princip omöjligt att halka på våra blöta kakelplattor vilket är smått otroligt. Vi är mer än nöjda med resultatet!”, Jon Nordquist

”-Vi delar nollvisionen ”-ingen skall behöva skada sig på hala golv” och bestämde oss för att utvärdera Spray & Stay eftersom de erbjuder en miljövänlig och kraftfull metod för att göra våta golv halksäkra. På de ytor där vi upplevt att golven kunde bli hala ville vi skydda våra gäster på ett tillförlitligt sätt och utvärderar nu resultatet med hopp om att kunna avlägsna halkrisken för gott i anläggningen. Det blir upp till bevis när vi öppnar upp badhuset för besökare igen men såhär långt ser det mycket lovande ut.”, säger Jon Nordquist.

Mer om Stenungsund Arena Simhall

Under sommaren 2018 färdigställdes Stenungsunds nya simhall i arenan på Nösnäs. Här erbjuds bad för alla åldrar. Babysim, rehabilitering och motionssim under ett och samma tak.

Halkolyckor

Halk- och fallolyckor från låg höjd utgör samhällets enskilt största hot mot personsäkerheten. I Sverige avlider ungefär tre gånger fler människor årligen än i alla skjutningar och bilolyckor tillsammans. År 2018 omkom fler än 1500 personer och knappt 70 000 personer skadades så svårt att de behövde sluten vård. Lägger man samman sluten vård och specialiserad öppenvård, till exempel besök på akuten, så drabbas cirka 300 000 personer per år av fall- och halkolyckor från låg höjd. Den totala samhällskostnaden beräknades 2010 uppgå till 22 miljarder kronor. En stor del av dessa incidenter uppstår i simhallar, badanläggningar och hotellbadrum.

Källa: MSB rapport; Samhällets kostnader för fallolyckor och https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistikdatabasen/.

Mer om Spray & Stay AB

Spray & Stay AB är pionjärer inom miljövänliga halkskydd på den skandinaviska marknaden. ”-Vi är ett tillväxtföretag som redan är marknadsledande inom miljövänliga halkskydd. Med nobelprisbelönt nanoteknologi skapar vi så god friktion på golvytan att det blir omöjligt att halka. Total Protection Plan är vår tjänst där vi installerar halkskyddet och därefter ser till att effekten inte avtar över tid. Tjänsten lanserades 2019 till i första hand marknadsledande hotell- och spa-anläggningar samt till publika sport- och simhallar.”, säger VD för Spray & Stay AB, Wille Warnander.

Produkten är internationellt etablerad i ett 80-tal länder samt på några av världens största hotellkedjor som Hilton och Hyatt, och även på flera av de största idrotts- och sportanläggningarna i världen.

För frågor kontakta

Stenungsund Arena Simhall, Jon Nordquist: 070-384 60 29

Spray & Stay AB, Wilhelm Warnander: 072-1927257


33 visningar0 kommentarer