Sök
  • Spray & Stay

Pressmeddelande från Paradiset och Spray & Stay - Scandinavia


Nu halkar ingen Paradiset

-Vi började med att testa halkskyddets funktion på en liten yta och blev så förvånade över effekten att vi omedelbart bestämde oss för att installera det i hela vårt upplevelsebad.”, berättar enhetschefen David Berglund. ”-Eftersom vi har stora höjdskillnader och många glada och entusiastiska besökare som springer på våra våta golv letar vi ständigt efter bättre metoder för att uppnå maximal trygghet för besökare och personal. Nu är det i princip omöjligt att halka på våra blöta kakelplattor vilket är smått otroligt. Vi är mycket nöjda med resultatet!”, David Berglund.

”-Vi delar nollvisionen ”-ingen skall behöva skada sig på hala golv” och bestämde oss för att prova Spray & Stay eftersom de erbjuder en miljövänlig och kraftfull metod för att göra våta golv halksäkra. På de ytor i vårt upplevelsebad där vi upplevt att golven kunde bli hala ville vi skydda våra gäster på ett tillförlitligt sätt.”, säger David Berglund.

Mer om Paradiset i Örnsköldsvik

Paradiset i Örnsköldsvik är ett av Sveriges bästa upplevelsebad med mycket skoj och bus i bassänger och vattenrutschbanor. Anläggningen erbjuder ett komplett utbud av aktiviteter och upplevelser inom sport och bad för både nytta och nöje under ett och samma tak. Önskar man varva ner och återhämta sig efter ett hårt träningspass i gymmet 1 Life kan man besöka Paradisets SPA där olika behandlingar och flera bastubad bjuder på ro och avslappning för alla sinnen. Anläggningens två restauranger, Bistro SPA och Splash, sörjer för att ingen besökare skall behöva lämna upplevelsen av Paradiset med tom mage.

Halkolyckor

Halk- och fallolyckor från låg höjd är ett omfattande samhällsproblem och Skandinaviens enskilt största hot mot personsäkerheten. I Sverige avlider ungefär tre gånger fler människor årligen än i alla skjutningar och bilolyckor tillsammans. År 2018 omkom fler än 1500 personer och knappt 70 000 personer skadades så svårt att de behövde sluten vård. Lägger man samman sluten vård och specialiserad öppenvård, till exempel besök på akuten, så drabbas cirka 300 000 personer per år av fall- och halkolyckor från låg höjd. Den totala samhällskostnaden beräknades 2010 uppgå till 22 miljarder kronor. En stor del av dessa incidenter uppstår i simhallar, badanläggningar och hotellbadrum.

Källa: MSB rapport; Samhällets kostnader för fallolyckor och https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistikdatabasen/.

Mer om Spray & Stay AB

Spray & Stay AB är pionjärer inom miljövänliga halkskydd på den skandinaviska marknaden. ”-Vi är ett tillväxtföretag som redan är marknadsledande inom miljövänliga halkskydd. Med nobelprisbelönt nanoteknologi skapar vi så god friktion på golvytan att det blir omöjligt att halka. Total Protection Plan är vår tjänst där vi installerar halkskyddet och därefter ser till att effekten inte avtar över tid. Tjänsten lanserades 2019 till i första hand marknadsledande hotell- och spa-anläggningar samt till publika sport- och simhallar.”, säger VD för Spray & Stay AB, Wille Warnander.

Produkten är internationellt etablerad i ett 80-tal länder samt på några av världens största hotellkedjor som Hilton och Hyatt, och även på flera av de största idrotts- och sportanläggningarna i världen.

För frågor kontakta

Paradiset i Örnsköldsvik, David Berglund: 070-329 69 55

Spray & Stay AB, Wilhelm Warnander: 072-1927257

25 visningar0 kommentarer