Sök
  • Maria Edstrand

Nu satsar Paradiset i Ö-vik extra på säkerheten: "Ingen ska halka på våta golv"

Uppdaterat: 6 juniParadiset i Örnsköldsvik har applicerat ett nytt halkskydd på alla gångstråk i upplevelsebadet. – Kostnaden drabbar varken Paradisets gäster eller kommunens skattebetalare med en enda krona, berättar chefen David Berglund.

Bild: Robbin Norgren, Izabelle Nordfjell

Paradiset har satsat på ny teknik för att minska halkrisken i sitt äventyrsbad. Ett högteknologiskt halkskydd, som består i att man fäster molekyler av titandioxid mot golvet, har applicerats på alla på alla gångytor i hela upplevelsebadet.

Paradiset i Örnsköldsvik satsar på säkerhet. Minskar risken för halkolyckor i äventyrsbadet.Bild: Maria Edstrand

David Berglund på Paradiset i Örnsköldsvik berättar att de brukar delta i konferenser inom både bad- och spa-Sverige och i samband med dessa fått nys om tekniken. – Just den här leverantören hade ett erbjudande att de tio första som var intresserade av tekniken skulle få en gratisbehandling på upp till 1000 kvadratmeter. Det tyckte vi lät intressant.

Paradiset satsar på säkerheten. "Nu är det i princip omöjligt att halka på våra blöta kakelplattor", säger enhetschef David Berglund.Bild: Robbin Norgren

För ungefär en månad sedan fick Paradiset testa tekniken på en liten yta och blev förvånade över effekten. Systemet aktiveras när det kommer vatten på golven. När de är torra ser de ut och känns som vanligt men när de blir blöta ökar friktionen istället för att minska.

Paradisets enhetschef David Berglund är glad över den nya tekniken som minskar risken för halkolyckor i äventyrsbadet.Bild: Izabelle Nordfjell

För en vecka sedan applicerades halkskyddet på cirka 800 kvadratmeter golvyta i upplevelsebadet. – Nu är det i princip omöjligt att halka på våra blöta kakelplattor vilket är fantastiskt. Dessutom har det inte kostat oss något eftersom vi nappade på erbjudandet om 1000 kvadratmeter utan kostnad, säger David Berglund glatt.

Hur länge håller det och vad krävs det för underhåll? – Om vi sköter städningen bra så ska det hålla hela tiden framöver. Man kan inte nöta bort det, däremot kan man täppa igen det. Alla hudavlagringar måste tvättas och städas bort.


Paradisets chef David Berglund är glad för den nya tekniken som minskar risken för halkolyckor i upplevelsebadet.Bild: Shanelle Nordgren

Ungefär 300 000 personer i Sverige drabbas varje år av fall och halkolyckor från låg höjd. En stor del av dessa incidenter uppstår i simhallar, badanläggningar och i hotellbadrum. – Våra gäster kommer att känna det ganska direkt när de går på golvet. Tidigare kändes det som att man skulle kunna halka om man inte var försiktig, men så kommer det inte att kännas nu, säger David Berglund. Just nu håller dock Paradisets upplevelsebad stängt till 21 februari på grund av de rådande coronarestriktionerna. – Vi hoppas att vi får veta redan på torsdag 18 februari om restriktionerna kommer lättas. I så fall kommer vi att öppna igen, avslutar Berglund.

Artikeln publicerades 17 februari i Örnsköldsviks Allehanda

Skribent: Maria Edstrand 0660-29 55 62 maria.edstrand@mittmedia.se

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla