Sök
  • Spray & Stay

Skånska Dagbladet skriver om Höörs Gästgifwaregård

Uppdaterat: 25 feb. 2021


Publicerad 16/3 21:00

Halkskydd på spa efter incidenter

Tobias Lagerholm

tobias.lagerholm@skd.se, 0704-142503

HÖÖR Eftersom golvet i spaavdelningen upplevts som halt både av besökare och personal har ledningen på Höörs Gästis agerat. Ett speciellt framtaget halkskydd har lett till en säkrare arbetsmiljö.

Halk- och fallolyckor beskrivs som ett omfattande samhällsproblem. Enligt statistik från socialstyrelsen omkom över 1 500 personer medan knappt 70 000 skadades i halk – och fallolyckor år 2018. Sedan Höörs Gästis invigde sitt spa vintern 2018 har man upplevt ett problem med att golvet i spaavdelningen blivit halt. Det berättar Wilhelm Warnander som är vd för Spray and Stay Scandinavia eller Warnander Trade AB som bolaget egentligen heter.

– Höörs Gästgivaregård har haft problem med halkincidenter som man försökt lösa på olika sätt, säger Wilhelm Warnander.

Enligt vad SkD erfar har personalen varit oroade över situationen och ägaren Lars Göran Håkansson har sagt att något måste göras. – Vi pratar med badhus efter badhus som berättar om stora problem med besökare som halkar. Jag skulle säga att det här är ett enormt problem i samhället, säger Wilhelm Warnander.

Halkskyddet som använts på Gästis är enligt Wilhelm Warnander fritt från gifter. Det handlar om ett vattenbaserat lim med titanmolekyler som man fäster på golvbeläggningen. Det ska i sin tur ge ett starkt grepp när golven blir våta.

Chefen på Höörs Gästis, Ida Maran, är nöjd med förändringen. – Vi fick besök från företaget ifråga och de gjorde ett prov på liten yta. Vi tyckte det gjorde stor skillnad och då bestämde sig vår ägare för att köra på den här produkten, säger Ida Maran.

Hur omfattande har problemen varit med att folk halkar i ert spa?

– Det har varit några äldre besökare som snubblat till och någon enstaka som halkat. Det har inte varit som att man hällt såpa på golvet men nu är det klart bättre än tidigare, säger Ida Maran.

Hur mycket har halkskyddet kostat?

– Inte så mycket om man jämför med vad spaanläggningen kostade att bygga, säger Ida Maran.

Förra året beslutade Höörs Gästis att stänga hotellet under söndagar till tisdagar. Dels på grund av att beläggningen varit lägre dessa dagar och dels för att kunna ha en bra personalstyrka resterande dagar när hotellet är öppet. Spaavdelningen har gjort att hotellbeläggningen ökat. – Beläggningen på helger har ökat med 34 procent och det är flera helger som hotellet varit fullbokat, säger Ida Maran.


Artikel Skånka Dagbladet om Höörs Gästis
Download • 275KB
86 visningar0 kommentarer